سردخانه میوه و سبزی جات
سردخانه میوه
سردخانه میوه جات - سردخانه سبزیجات
نگهداری میوه داخل سردخانه بالای صفر باعث افزایش عمر و کیفیت میوه میشود. همچنین توزیع میوه سردخانهای، خارج از فصل تولید، سود بیشتری را برای کشاورزان و باغداران حاصل میکند.
جدول شرایط نگهداری میوه در سردخانه بالای صفر
شرایط نگهداری برخی میوهها در سردخانه بالای صفر با هوای معمولی |
||||||
شماره | فراورده | دمای نگهداری (°C) | رطوبت نسبی (%) | مدت نگهداری )روز( | ملاحظات | |
1 | آلبالو | 0 تا 1 | 95-90 | 7 | ||
2 | آلو و آلو سیاه و شابلون | -1 تا 0 | 90-80 | 35-7 | بستگی به زیر رقم دارد | |
3 | انار | 3 تا 5 | 90-95 | 90-45 | بستگی به زیر رقم دارد | |
4 | انبه | 7 تا 14 13 | 90 90 | 49-28 49-28 | بستگی به زیر رقم دارد | |
5 | انجیر | -1 تا 0 | 90 | 14-7 | ||
6 | انگور | -1 تا 0 | 95-90 | 180-28 | تیمار با SO2 | |
7 | آناناس | 13-8 | 90-85 | 42-28 | ||
8 | آووکادو | 5-12 7-12 | 85-90 | 14-42 60 | بستگی به زیر رقم دارد رسیده است | |
9 | به | -0.5 تا 0 | 90 | 60-90 | مشکل قارچی دارد | |
10 | پاپایا | 12 | 85-90 | 7-21 | با آب داغ (45°C) به مدت 20 دقیقه تیمار شود | |
11 | پرتقال پزتقال خونی | 5-7 4-7 | 85-90 90-95 | 45-80 20-55 | ||
12 | توت فرنگی | 0 تا 2 | 85-90 | 3 - 6 | پیش سرد کردن مهم است | |
13 | خربزه | 2-5 5-7 | 95 90 | 14 14-21 | پیش سرد کردن مهم است | |
14 | خرما (تازه) | 0 | 85 | 30-60 | ||
15 | خرمالو | -1 | 90 | 75 | ||
16 | زردآلو | -0.5 تا 0 | 90-95 | 7-21 | ||
17 | سیب: -لبنانی زرد -لبنانی قرمز | 1- تا 4 | 90-95 90-95 | 240-365 210-365 | ||
18 | کیوی | -0.5 | 90-95 | 90-120 | به اتیلن و پوسیدگی خیلی حساس است | |
19 | گلابی: -کنفرانس -بارتلت(ویلیامز( -شاه میوه گلابی چینی | 0 تا 1 -1 تا 0 -1 تا 1 1 | 90 90 85-90 90-95 | 120-180 90 60 150-180 | ||
20 | گریپ فروت | 10 | 80-90 | 42-112 | به پیتینگ خیلی حساس است | |
21 | گیلاس | 0 تا 1 | 85-90 | 14 | ||
22 | لیمو: -سبز -رنگ یافته | 13-14 12 5-6 | 85-90 85-90 90 | 120-180 30-120 21-42 | به پیتینگ حساس است به اتیلن حساس است | |
23 | نارنگی: -فراورده شمال کشور -فراورده جنوب کشور یافا | 4 تا 7 5 تا 7 8 تا 10 | 85-90 | 60-75 30-45 50--80 | ||
24 | نارنگی ماندارین | 5 | 85-90 | 30-42 | بستگی به زیر رقم دارد | |
25 | موز | 13-15.5 | 85-90 | 28 | ||
26 | موز سبز | 13-14 | 90-95 | 100 | ||
27 | هلو | -0.5 تا 0 | 90 | 14-21 | به آسیب سرما حساس است | |
28 | هندوانه | 12-17 | 85 | 14-21 | ||
29 | توت سیاه و توت قرمز | 0.5- تا 0 | 90-95 | 2-3 | ||
30 | نارگیل | 0-1.5 | 80-85 | 30-60 | ||
31 | زغال اخته | 2-4 | 90-95 | 600 | ||
32 | کامکوات | 4 | 90-95 | 14-30 | ||
33 | گلابی جنگلی | 0 | 90 | 21 | ||
34 | شلیل و شبرنگ | 0.5- تا 0 | 90-95 | 14-20 |
شرایط نگهداری سبزی در سردخانه بالای صفر
نگهداری سبزی و صیفی جات در سردخانه بالای صفر باعث افزایش عمر و کیفیت سبزیجات میشود. عرضه سبزیجات با کیفیت بالاتر منجر به فروش با قیمت بالاتر و جذب مشتری بیشتر و باعث افزایش سودآوری کشاورزان است.
مقادیر دما و رطوبت درج شده در جدول زیر به نحوی است که به خواص ظاهری و شیمیایی و طعم سبزیجات آسیبی وارد نشود.
شرایط نگهداری برخی سبزیها در سردخانه بالای صفر با هوای معمولی |
||||||
شماره | فراورده | دمای نگهداری (°C) | رطوبت نسبی (%) | مدت نگهداری (روز) | ملاحظات | |
1 | آرتیشو(کنگر فرنگی( | 0 تا 1 | 98 | ≤42 | پیش سرد کردن مهم است | |
2 | اسفناج | -1 تا 0 | 90-95 | 7-14 | سرد کردن با آب و/یا خلا مهم است | |
3 | آندیو | 0 تا 2 | 90-95 | 14-21 | سرد کردن با آب و/یا خلا مهم است | |
4 | بادمجان | 8 تا 12 | 90-95 | 7 | رشد یافته است | |
5 | باقلا یا باقالی | 5 تا 7 | 90-95 | 7-10 | ||
6 | بامیه | 7 تا 10 | 90-95 | 7-10 | ||
7 | پیاز: -سبز(پیازچه( -خشک | 0 0 تا 1 | 92-95 65-70 | 10-14 90-180 | پوشش پلیاتیلن داشته باشد هوادهی شود | |
8 | تربچه پاییزه | 1 تا 2 | 90-95 | 60-120 | ||
9 | تربچه بهاره | 1 تا 2 | 90-95 | 14-21 | ||
10 | ترب سیاه ترب سفید | 1 تا 2 0 تا 1 | 90-95 95-100 | 21-28 120 | ||
11 | تره فرنگی | 1 تا 2 | 90-95 | 30-90 | سرد کردن با آب و/یا خلا مهم است | |
12 | جعفری | 0 تا 1 | 90-95 | 30-60 | پوشش پلاستیکی ترجیح دارد | |
13 | چغندر معمولی: -با برگ -بدون برگ چغندر قند: -با برگ - بدون برگ | 1 تا 2 1 تا 2 0 0 | 90-95 90-95 98-100 98-100 | 10-60 90-150 10-14 120-180 | با پوشش پلاستیکی است | |
14 | خیار | 7 تا 9 | 95 | 70-94 | به اتیلن حساس است | |
15 | ذرت (شیرین) | 0 | 95 | 7 | سرد کردن آبی و/یا با خوراکی مهم است | |
16 | ریواس | 0 تا 1 | 90-95 | 14-28 | سرد کردن آبی و هوادهی مهم است | |
17 | زنجبیل | 13 | 90-95 | 180 | ||
18 | سیب زمینی: -دیر رس -زود رس سیب زمینی ترشی | 7 تا 10 10 13-15 | 90 90 85-90 | 270 21-556 120-150 | به آسیب، روشنایی و گرما حساس است | |
19 | سیب زمینی (شیرین( | 13 تا 16 | 85-90 | 120-270 | ||
20 | سیر (خشک( | 1 تا 2 | 65-75 | 42-49 | ||
21 | شاهی | 0 | 95-100 | 14-21 | سرد کردن با آب و/یا خلا مهم است | |
22 | شلغم | 1 تا 2 | 90-95 | 120-150 | گردش هوا مهم است | |
23 | کاهو کاهو چینی | 0 تا 1 0 | 95-98 95-100 | 7-14 60-90 | به اتیلن و CO2 حساس است | |
24 | کدو حلوایی | 10 تا 13 | 50-60 | 60-120 | به اتیلن و رطوبت نسبی زیاد حساس است | |
25 | کدو خورشی بهاره | 9 تا 12 | 70-75 | 30-60 | ||
26 | کدو خورشی پاییزه | 0 تا 4 | 85-90 | 4-5 | ||
27 | کرفس | 0 | 95-100 | 40-60 | ||
28 | کلم بروکسل | -1 تا 0 | 95-100 | 25 | به اتیلن خیلی حساس است | |
29 | کلم بروکلی | 0 | 95-98 | <14 | به اتیلن حساس است | |
30 | کلم پیچ سفید -زودرس -دیررس | 0 0 | 98-100 98-100 | 21-42 150-180 | ||
31 | کلم پیچ قرمز | 1 تا 2 | 90-95 | 21-28 | ||
32 | کلم قمری | 0 | 95-98 | 60-90 | ||
33 | گل کلم | 0 تا 2 | 90 | 21-28 | به پلاسیدگی حساس است | |
34 | گوجه فرنگی: -رسیده(سبز( -نیم رس -رسیده | 13 تا 14 10 تا 13 6 تا 10 | 80-85 80-85 80-85 | 21-28 21-35 2 | به آسیب و سرما حساس است | |
35 | فلفل -شیرین -قرمز | 7 تا 8 4 تا 6 | 90-95 90-95 | 10-30 10-30 | ||
36 | قارچ | 0 | 95 | 34 | ||
37 | لوبیا سبز | 5 تا 7 | 92-95 | 7-10 | ||
38 | لوبیا لیما | 0 تا 4.5 | 95 | 5-7 | ||
39 | مارچوبه | 10 تا 2 | 95-98 | 14-21 | ||
40 | نخود سبز | 1 تا 2 | 85-90 | 7-14 | ||
41 | هویج: -با برگ -بدون برگ - زردک | 0 تا 1 0 0 | 90-95 90-95 95-100 | 10 120-210 180 | پیش سرد کردن مهم است هوادهی مهم است | |
42 | جوانه لوبیا | 0 | 95-100 | 380 | ||
43 | طالبی | 7-10 | 90-95 | 14-21 | ||
44 | تمبر هندی | 7 | 90-95 | 21-28 |
سردخانه میوه - سردخانه سبزیجات زیر صفر
میوه را میتوان به شکلهای گوناگون کامل ، خرد شده ، پوره شده و ... به صورت یخ زده درون سردخانه میوه نگهداری کرد. حداقل دمای نگهداری میوه در سردخانه -12 درجه سانتیگراد است. با سردتر کردن دمای سردخانه میوه ، زمان نگهداری مفید میوه در سردخانه را میتوان افزایش داد.
شرایط نگهداری میوه یخ زده
جدول زیر دمای مناسب سردخانه میوه یخ زده را نمایش میدهد.
شرایط نگهداری برخی میوههای یخ زده در سردخانه زیر صفر | |||||
شماره | فراورده | نوع عارضه | -12 | -18 | -24 |
مدت نگهداری (ماه( | |||||
1 | آلبالو | خام با شکر | 4 3 | 18 18 | >24 >24 |
2 | تمشک | خام با شکر | 5 3 | 24 24 | >24 >24 |
3 | توت فرنگی | خام با شکر | 5 3 | 24 24 | >24 >24 |
4 | زردآلو | خام با شکر | 4 3 | 18 18 | >24 >24 |
5 | زغال اخته | خام با شکر | 4 3 | 18 18 | >24 >24 |
6 | گیلاس | خام با شکر | 4 | 18 18 | >24 >24 |
7 | هلو | خام با شکر | 4 45 | 18 18 | >24 >24 |
شرایط نگهداری سبزی یخ زده
اگر سبزی به طور صحیح منجمد شود و به نحو صحیح داخل سردخانه نگهداری شود کیفیت آن از لحاظ طعم و خواص به سبزی تازه نزدیک خواهد بود.
جدول زیر شرایط مناسب سردخانه سبزی را نمایش میدهد.
شرایط نگهداری برخی سبزیهای یخ زده در سردخانه زیر صفر | ||||
شماره | فراورده | -12 | -18 | -24 |
مدت نگهداری (ماه) | ||||
1 | اسفناج خرد شده | 4 | 18 | >24 |
2 | بلال | 12 | 18 | |
3 | پیاز | - | 10 | 15 |
4 | تره فرنگی (بلنچ شده( | - | 18 | |
5 | دانههای ذرت شیرین | 4 | 15 | >24 |
6 | سیب زمینی سرخ کرده یخ زده | 9 | 24 | >24 |
7 | سیر | - | 10 | 15 |
8 | کلم بروکلی | - | 15 | 24 |
9 | کلم دگمهای | 6 | 15 | >24 |
10 | گل کلم | 4 | 12 | >24 |
11 | فلفل سبز و قرمز | - | 6 | 12 |
12 | قارچ | 2 | 8 | >24 |
13 | لوبیا سبز | 4 | 15 | >24 |
14 | لوبیا لیما | - | 18 | >24 |
15 | مارچوبه با برگههای سبز | 3 | 12 | >24 |
16 | نخود سبز | 6 | 24 | >24 |
17 | هویج | 4 | 12 | >24 |