آیس بانک

آیس بانک چیست؟

باتوجه به افزایش هزینه های تولید و بالای بودن هزینه مصرف برق در کارخانجات در زمان پیک مصرف روزانه ، ضرورت کاهش پیک مصرف انرژی امری ضروری بنظر میرسد .

در خیلی از موارد بخصوص در روزهای گرم سال، مقدار ماگزیمم مصرف انرژی در یک کارخانه ویا مرکز صنعتی بیشتر به سهم دستگاهها و تجهیزات تهویه و تبرید اختصاص دارد .

در نتیجه صنعت به این امر توجه نمود که اگر بتوان تبرید را در زمان غیر یک مصرف انرژی به طریقی ذخیره نمود و بعداً مورد استفاده قرار داد بار مصرفی زیادی از دوش شبکه در زمان پیک مصرف برداشته خواهد شد و در نتیجه ظرفیت بیشتری برای مصارف دیگر در طول این زمان در دست خواهد بود و همچنین از ظرفیت اوقات غیر پیک مصرف انرژی نیز بطور کامل استفاده خواهد گردید.

مخزن ذخیره یکی از این راههاست که کارکرد چیلرها را که از پرمصرف ترین دستگاههای تهویه مطبوع و تبرید می باشند به ساعات دلخواه موکول می نماید. در اکثر موارد نیز هزینه ای که از کم کردن سایز چیلر صرفه جویی می گردد برای ساختن یک مخزن یا خرید آن کافی می باشد.

درواقع آیس بانک یک منبع آب سرد با دمای پایین میباشد و عملکرد آن در صنایع بدین صورت میباشد که قبل ازشروع ساعت کاری رسمی مجموعه های تولیدی و صنایع ودر ساعات کم مصرف نسبت به خنک سازی آب مورد نیاز دستگاهها و تجهیزات اقدام مینماید و در طول روز و اوقات پیک مصرف ، از این ذخیره آب در تجهیزات تهویه و یا دستگاههای مربوطه استفاده میگردد .

اجزاء اصلی آیس بانک :

آیس بانک تشکیل شده از چهار جزء اصلی کمپرسور، کندانسور، اواپراتور لوله ای یا کویل ، منبع دو جداره مبرد ثانی ( مثل آب ویا آب نمک)

 

عملکرد آیس بانک : در سیستم مصرفی بار سرمایشی تعریف شده گاها نیاز به جمع شدید بار سرمایی در بازه زمانی کوتاه در راستای مصرف وجود دارد اگر چنانچه این پیک بار در حالت معمولی محاسبه گردد نیازمند به حجم سیستم های سرماساز بزرگ می باشد به عنوان مثال در کارخانجات شیر در مقطع زمانی خاص بحث تحویل گیری شیر یا بحث پاستور کردن شیر در مقاطع زمانی خاص نیاز است در این زمان ما با استفاده از آیس بانک با کارکرد کمپرسور در زمان خارج از مصرف بار سرمایی عمل ذخیره سازی سرما را انجام می دهیم.

 

فواید آیس بانک : جمع مصرف برق کمتر ـ جمع هزینه اولیه ساخت کمتر ـ نگهداری ارزانتر ـ سرویس و تعمیر ارزانتر حجم کمتر مصرف برق باعث نیازمندی به حجم ژنراتور برق کمتر می باشد. از دلایل دیگر مقرون به صرفه اقتصادی می توان به اختلافت دمای پایین جهت مصرف و انتخاب تجهیزات کوچکتر با توجه به ورودی و خروجی می باشد نظیر پمپ ها ـ قطر لوله ها ـ پلیت کولرها. از طرفی با توجه به قوائد مصرف برق در ایران می توان سیستم تولید سرمایش را از زمان های پیک مصرف خارج نموده و زمان کارکرد دستگاه را به شب موکول نمود که با توجه به دمای پایین تر هوا در آن زمان ، کارایی تجهیزات از قبیل کمپرسور و کندانسور بالاتر رفته و همچنین مبرد ثانی سرد شده در مخزن اتلاف حرارتی کمتری خواهد داشت .

 

جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در شرکت آشیانه تماس حاصل فرمائید .